Ceremonier

CACAO – CEREMONI
Cacao är som sanningens medicin i ren form.

Som plantmedicin är cacaon en hjärtöppnare. Den ger värme, healing till kroppen.

Den bjuder in till mer självkärlek, öppenhet och empati.

Cacao höjer energin och din hjärnkapacitet, gör dig lugnare och på bättre humör.

Cacao frigör dessutom anandamid, även kallad ”The bliss chemical” och som reglerar känslan av lycka.

Den ceremoniella cacaon innehåller mängder av antioxidanter och magnesium. De lugnar ner och aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Tryptofan som gör att kroppen kan tillverka serotonin, som får oss att må bra. Fenyeltylamin (PEA) som gör oss glada och till och med förälskade.

RAPE`- CEREMONI
Rapè/Hapè är plantmedicin från Amazonas djungel. Den har använts av Shamaner sedan urminnes tider.

Den innehåller helig tobak och aska ifrån andra örter. Vilket ger en medicinsk effekt på den fysiska, mentala, känslomässiga och spirituella kroppen.

Rape`n renar bl a från tung energi, negativitet, frigör stress, gamla tankebanor. Den ger hjärtöppning, grundar och öppnar upp för ditt högre medvetande.

Tillsammans med våra hjälpare, Spirits ifrån alla riktningar och Plantmedicinens ande, öppnar vi upp för ett heligt space. Där blir du hållen i din helande process.

Rapè är ingen drog utan en ren örtmedicin som är laglig i Sverige. Den ger heller inga hallucinationer.

DESPACHO – CEREMONI
Despacho kommer från Peru och Incaättlingarna – Q’erofolket. Det är en ceremoni med en tacksamhetsgåva tillbaka Moder Jord och Universum. Tacksamhet för det som vi redan har fått och böner med en önskan om det som vi vill ha in mer av i våra liv.

Det kan liknas vid att bygga en Mandala med blommor och blad på ett vitt papper. Röda och vita blommor som symboliserar det feminina och manliga, även Jorden och Bergen. Sedan fyller vi den, matar med sötsaker och sådant som ger oss näring och håller oss.

Alla deltagare får löv – blomblad – Qintu som i Peru är kokablad, men här i Sverige kan vi använda blad från närområdet eller lagerblad. Vi blåser in våra önskningar och lägger dem i Despachon.

När allt har placerats ska den vikas ihop utan att vändas. Sedan läggs den i elden för snabba resultat eller ner i jorden, den begravs för långsamma resultat.