Qigong

Zhineng Qigong är en av världens mest utövade Qigongformer. Zhineng Qigong är dokumenterat effektiv för att uppnå bättre hälsa och avspänning och har även prisats som den Qigongform som bäst leder till förbättrad hälsa. Livsenerqi lär ut Zhineng Qigong på ett skönt och effektfullt sätt som är anpassat till vårt västerländska sätt.

Zhineng Qigong kommer från Kina. Ordet zhineng (uttalas chineng på svenska, djörneng på kinesiska) betyder intelligens och visdom. Den som skapade formen heter Dr Ming Pang och var initierad i 19 olika Qigongformer och utifrån det bästa från respektive form skapade han Zhineng Qigong, som är en modern medicinsk Qigong vilket betyder att det syftar till läkning och förbättrad hälsa.

Dr Ming Pang är utbildad i både västerländsk och österländsk medicin och var grundare till sjukhus i Kina där Qigong var den huvudsakliga behandlingsformen och över 50 000 människor behandlades där med mycket goda resultat. Tyvärr pga den kinesiska politiken tvingades många inrättningar som var ett hot mot myndigheterna och sjukhuset stängdes.

Qigong utgör grunden för akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.
Den Gule kejsarens klassiker i Invärtes medicin skrevs för c:a 2.500 år sedan. Det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om qigong. I innehållet finner vi ofta citatet: ”Den vise läkaren botar sjukdomar innan de brutit ut”.

Vill du vaccinera dig mot stress och utbrändhet? Bli pigg, frisk och glad på 15 minuter om dagen?

Det är både lätt och roligt att lära sig qigong. Qigong är bra för både kroppen och själen. Det tar dig bara 15 minuter att genomföra ett behagligt och effektivt qigongpass. Qigong passar alla människor i alla åldrar och hälsotillstånd. Kärlekens läkande kraft hjälper dig att:

Slappna av i både kropp och själ
Förebygga och läka sjukdomar
Höja din energinivå och uthållighet
Utveckla ditt välbefinnande
Få en frisk, smidig och stark kropp
Föryngra kroppen och uppnå idealvikt
Öka din förmåga till sexuell njutning
Har du aldrig provat den här typen av träning kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är.

Du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro-system: Oxytocin
Du lär känna din kropp och dina känslor
Du lever livet mer levande

Mindfullness/Qigong/Meditaion på företag

Vill ni ha en friskare personal som är piggare, mer närvarande och bättre kan hantera stress? Qigong och mindfulness erbjuder effektiva och bra verktyg för både varje persons egen hälsa och utveckling men också för företagets bästa.

Friska företag blomstrar mest

Vad Livsenerqis tjänster kan ger ert företag

Minskad sjukfrånvaro pga mindre stress
Lugnare och mer harmoniska medarbetare
Förmåga att både kunna välja vara lugn och ha energi
Mer effektiva och närvarande medarbetare
Bättre kundbemötande pga ökad sinnesnärvaro
ökad rörlighet i kroppen
Kunskap om ergonomi genom hållning- & kroppsmedvetenhet
Vi gör er arbetsplats mer harmonisk

Livsenerqi kommer gärna ut till er arbetsplats och lär ut hur man slå om från onödig stress till lugn och öka sinnesnärvaron. Qigong och närvaroträning handlar också om att få mer energi.

Vi gör din konferens eller kick off skönare och bättre.

Ska ni ha konferens eller kick off så hjälper Livsenerqi er gärna med att se till att ni får ett skönare och effektivare event. Vi kan komma när det passar er bäst och skapa de förutsättningar ni önskar för resten av eventet.