Medicinsk Qigong

Zhineng Qigong är en av världens mest utövade Qigongformer. Zhineng Qigong är dokumenterat effektiv för att uppnå bättre hälsa och avspänning. Den har även prisats som den Qigongform som bäst leder till förbättrad hälsa. Livsenerqi lär ut Zhineng Qigong på ett skönt och effektfullt sätt som är anpassat till vårt västerländska sätt.

Zhineng Qigong kommer från Kina. Ordet zhineng (uttalas chineng på svenska, djörneng på kinesiska) betyder intelligens och visdom. Dr Ming Pang skapade formen och var initierad i 19 olika Qigongformer. Utifrån det bästa från respektive form skapade han Zhineng Qigong, som är en modern medicinsk Qigong. Vilket betyder att det syftar till läkning och förbättrad hälsa.

Dr Ming Pang är utbildad i både västerländsk och österländsk medicin. Han var grundare till sjukhus i Kina där Qigong var den huvudsakliga behandlingsformen. Över 50 000 människor behandlades där med mycket goda resultat. På grund av den kinesiska politiken tvingades många inrättningar som var ett hot mot myndigheterna att stänga sina sjukhus.

Qigong utgör grunden för akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.
Den Gule kejsarens klassiker i Invärtes medicin skrevs för c:a 2.500 år sedan. Det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om qigong. I innehållet finner vi ofta citatet:
”Den vise läkaren botar sjukdomar innan de brutit ut”

Vill du vaccinera dig mot stress och utbrändhet? Bli pigg, frisk och glad på 15 minuter om dagen?
Det är både lätt och roligt att lära sig qigong. Qigong är bra för både kropp och själ. Det tar dig bara 15 minuter att genomföra ett behagligt och effektivt qigongpass. Qigong passar alla människor i alla åldrar och hälsotillstånd.
Kärlekens läkande kraft hjälper dig att:

– Slappna av i både kropp och själ
– Förebygga och läka sjukdomar
– Höja din energinivå och uthållighet
– Utveckla ditt välbefinnande
– Få en frisk, smidig och stark kropp
– Föryngra kroppen och uppnå idealvikt
– Öka din förmåga till sexuell njutning
– Du lär känna din kropp och dina känslor
– Du lever livet mer levande
– Du får ny energi
– Aktiverar ditt inre lugn och ro-system: Oxytocin

Vi har kurser för privatpersoner i alla åldrar och hälsotillstånd. Även gravida, mamma – barn grupper, pensionärer och sjukskrivna.

Qigong/Meditation på företag
Vill ni ha en friskare personal som är piggare? Mer närvarande och kan hantera stress bättre?
Qigong och mindfulness erbjuder effektiva och bra verktyg. Både för varje persons egen hälsa och utveckling men också för företagets bästa. Friska företag blomstrar mest.
Vad Livsenerqis tjänster kan ger ert företag:

– Minskad sjukfrånvaro på grund av mindre stress
– Lugnare och mer harmoniska medarbetare
– Förmåga att både vara lugn och ha energi 
– Mer effektiva och närvarande medarbetare
– Bättre kundbemötande på grund av ökad sinnesnärvaro  
– Ökad rörlighet i kroppen
– Kunskap om ergonomi genom hållning/kroppsmedvetenhet          
– Vi gör er arbetsplats mer harmonisk

Livsenerqi kommer gärna ut till er arbetsplats. Där lär vi ut hur man slår om från onödig stress till lugn och ökad sinnesnärvaron. Qigong och närvaroträning handlar också om att få mer energi. Vi gör din konferens eller kickoff skönare och bättre.

Ska ni ha konferens eller kickoff så hjälper Livsenerqi er gärna med att se till att ni får ett skönare och effektivare event. Vi kan komma när det passar er bäst och skapa de förutsättningar ni önskar för resten av eventet.